Restaurant Spontan
Igen opstod Restaurant Spontan spontant i samarbejde med Det Maritime Ungdomshus, hvor det blev afhold i sammenhæng med et foredrag / præsentation af idéhistorikeren Michel Foucault. Præsentationen blev udført af cand.merc.fil studerende Jakob Kvist fra CBS og middagen blev tilberedt og serveret af Magnus Houvenaeghel.
Spontan koncept
Restaurant Spontant kan opstå hvor som helst der er mulighed for at lave mad,
deltagerne donerer et beløb til kokken, som han har til rådighed for
udarbejdelse af menu, indkøb af råvare og leje af eventuelle remedier og
fornødenheder. Deltagerne ved ikke hvad der vil blive serveret og får først
mulighed for at forholde sig til maden umiddelbart før serveringen. Kokken har
frie hænder til at gøre som det passer ham. Restauranten kan opstå i sammenhæng
med et andet arrangement, begivenhed eller tema.
Spontan stilstand

Tid og incitament
Min gode og dygtige kammerat Magnus Houvenaeghel og jeg selv havde endelig
begge tid til at genoptage Spontan projektet. Incitamentet herfor var at afholde selskabet for det pædagogik
hold jeg lige er begyndt på. Her har der været efterspurgt sociale og faglige
arrangementer og af denne grund ville vi slå Restaurant Spontan sammen med en præsentation af
idéhistorikeren Michel Foucault, som der undervises i den efterfølgende uge.
Store ambitioner

Ambitionerne var store. Jeg regnede med en ca. 20
pædagogikstuderende ud af 67, et par studerende fra andre studier og 20 der eventuelt kunne være
interesseret, på trods af, at de ikke ville have et direkte formal med foredraget.
Hvis vi havde fået fyldt huset op, kunne vi ha’ givet den
fuld gas med det hele. Men da jeg matte erkende, at jeg havde fejlvurderet mine
medstuderende(Vi var 2 personer og jeg modtog 10 afbud i ugen op til
arrangementet) og jeg ligeledes havde båret mig en smule fejlagtigt an med
“markedsføringen” af arrangementet, så var vi nødsaget til at skrue ned for
vores ambitioner.
Gennemførslen
På trods af modgangen fik vi alligevel et godt arrangement ud af situationen. Vi fik
udarbejdet en spontan menu og udarbejdede hele middagen i Det Maritime Ungdomshus, hvor
foredraget og selskabet ligeledes blev afholdt.
Den spontane menú:
Til middagen blev der serveret følgende:
Græskarsuppe m/stegt kulmule, porre, æbler og røget chili, samt foccaciabrød m/rosmarin.
Cassoulet af gule ærter, røget svin og berberi and.
Syltede pærer m/fåremælk yogurt, hasselnødder og brændt hvid chokolade.
Eftertanker
Det er min opfattelse, at selvom vi var en broget forsamling, så hyggede deltagerne sig utrolig meget. Der har været god respons på arrangementet. De der deltog i foredraget tilbagemeldte at det var interessant og forståeligt. Michel Foucault kan være vanskelig at videreformidle, og selvom det var Jakobs første af slagsen, formåede han at udarbejde noget der var brugbart for de fleste.
Forventningerne til Magnus har denne gang været høje, eftersom halvdelen af deltagerne denne gang havde deltaget i det sidste arrangement og at han ved dette arrangement, fuldstændig slog benene væk under dem. Denne gang hyggede folk sig endnu mere end sidst, på trods af at ambitionsniveauet var skåret et niveau ned og at menúen også var en smule mere vovet: Gule ærter, græskarsuppe, and og syltede pære er ikke de elementer der rammer bredest. Alligevel har vi igen modtaget rigtig god respons på arrangementets menú.
Ideér
Vi har selv masser af ideér til afholdelse af arrangementer, men er hele tiden på udkig efter mere sparring. Hvis du læser dette og tænker at du har en god idé til projektet, eller har et sted hvor det kan afholdes, så skal du ikke tøve med at give lyd fra dig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar