søndag den 23. september 2012

Pædagogisk Teaser


Pædagogik

En stor del af genstandsfeltet for pædagogik er uddannelsessystemer,  ledelses og læringssystemer i bred forstand og helt specielt det offentlige skolesystem.




Folkeskolen

Da jeg selv gik i folkeskole syntes jeg en stor del af tiden at det var meget kedeligt, det gjorde jeg sådan set også i gymnasiet, og jeg har altid brugt utrolig meget energi på idrætstimerne, frikvartererne og mine fritidsinteresser. I skolen kunne jeg bedst lide kreative fag: Sløjd, Billedkunst og Idræt.  De fag som er lavest i det faglige hierarki. Udover det har jeg altid været glad for at læse og skrive. Da jeg blev lidt mere selvbevidst brugte jeg stort set alt min tid på at være i opposition til skolen. Min holdning var at den var for kedelig, af den grund, samt mange andre, brugte jeg næsten konstant, fra 7. klasse og til afslutningen af gymnasiet, min energi på at være på tværs af skolesystemet, medfølgende den pågældende norm og på andre ting end det pensum der var opgivet.

Til mit held, overlevede jeg heldigvis med to eksamener, som dog ikke er værd at bemærke. Med endnu mere held fik jeg lang tid efter overbevist Københavns Universitet om at jeg skulle være der, på trods af alt.

Sir Ken Robinson 

Derfor ligger det heller ikke fjernt fra mig at blive draget af Sir Ken Robinson’ s tanker om folkeskolen. Jeg er kun faldet over hans RSA Animations og nedenstående uddrag af hans TED talk og har som sådan ikke større kendskab til ham. Om ikke andet, så er hans tanker inspirerende og sætter spørgsmålstegn ved, hvordan vores skolesystem er i dag. Her er derfor to videoer som viser nogle af hans tanker om dette.

En kort opremsning af den historiske udvikling af folkeskolen og Ken Robinsons egne vurderinger af aktuelle problemstillinger.

Et uddrag af et foredrag hvor han, med ironisk humor omtaler nogle aktuelle problemstillinger vedrørende kreativ udvikling og udfoldelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar